Biografie

Biografie

Afgestudeerd aan de ABKM Maastricht in 2010 Cum Laude met experimentele video gebaseerd op fotografie.

Mijn onderzoek cirkelt met name rondom systemen en de schijnbaar onvermijdelijke patronen die er onder liggen. De herhalende wetmatigheden die echte progressie maar langzaam vrij baan geven.

Sterker we grijpen steeds terug op een eerder punt in de geschiedenis. En herkauwen nog een keer wat de generaties voor ons reeds bewerkstelligd hebben. Daarbij maken we dan de fout het beter te weten of te kunnen omdat we voortborduren op een onderliggend systeem.

Beeldvorming is dus al voorgeprogrammeerd.

Mijn grote hobby radiopresentatie en programmamaker zal daar sterk aan bijgedragen hebben. Want dat brengt een duidelijk besef van enscenering,  beïnvloeding en manipulatie in media en opinie. Niet alleen van mensen maar ook in het schuiven van uitgesproken teksten in de tijd. Het werkzaam zijn in de gastvrijheidssector heeft dit alleen maar versterkt. Daar is alles ontdaan van echtheid en alleen maar gericht op illusie. De illusie van oneindig prettig leven en vermaak.

Het opgroeien in een gezin met een ouder met een psychiatrische diagnose is doorslaggevend geweest in een altijd aanwezige bevraging of de werkelijkheid is zoals die zich ontvouwt aan mij.

Er speelt namelijk altijd een onbenoembare schaduw mee in elke relatie. Die kan verheffend maar ook desastreus uitpakken.

 

Loopbaan.

Zie mijn Linkedinprofiel //www.linkedin.com/in/araemaekers/