het is weer tijd voor ons volgende Oogcafe met zorgmies.

het is weer tijd voor ons volgende Oogcafe met zorgmies.

we gaan dit keer uitgebreid aandacht besteden aan extra hulp en ondersteuning voor mensen die daar naar op zoek zijn. ook mantelzorg om wat extra verlichting te bieden aan de normale verzorgers is vaak erg welkom. Laat nu zorgmies daarin gespecialiseerd zijn. Wij hebben ze daarom voor ons volgend Oogcafe Weert Uitgenodigd op donderdag 10 maart aanstaande komt Henk Jacobs uit de doeken doen wat zijn organisatie voor//www.buurthuisfatima.nl/contact/contact.php de mensen kan betekenen.

We beginnen zoals altijd om 14.00 uur in Buurthuis Fatima aan de Nieuwstraat 11 te Weert en het totaal is open voor bezoek tot 17.00 uur. Eerst is er weer volop gelegenheid om bij te kletsen. Henk Jacobs komt rond 15.00 uur om zijn verhaal te vertellen. Voor de mensen die alleen dit deel willen meemaken, Je hoeft je niet bezwaard voelen want iedereen kan elk moment binnen lopen of weggaan zoals men blieft.

Wie is Zorgmies //zorgmies.nl/zorgmies-midden-limburg/ eigenlijk en wat doen ze zoal! nou dat is vrij uitgebreid.

Individuele welzijnszorg en aanvullende mantelzorg

ZorgMies maakt het leven voor sommige mensen leuker. Het gaat om alle mensen met een beperking in de breedste zin van het woord, gezinnen en iedereen die eenzaam is. 1-op-1 Aandacht en begeleiding. In veel gevallen ontlasten we daarmee mantelzorgers (tijdelijk of permanent). We koppelen aan een zorgvrager een vaste zorgverlener. De zorgverlener gaat al naar gelang de wens van de zorgvrager aandacht geven, een luisterend oor bieden en begeleiden bij dagelijkse activiteiten: indelen van de dag, ondernemen van activiteiten zoals wandelen, spelletje, samen koken, samen boodschappen doen, hulp bij administratie enz. In Limburg helpen we zorgvragers naast thuis ook binnen een instelling, mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking als ook met een psychische problematiek.

Profiel ZorgMies-/Siem
ZorgMiesen of -Siemen (man) zijn bijna allen 45 jaar of ouder, hebben mantelzorgervaring en een diploma van het leven. Deze mensen hebben elders een parttime baan of werken niet meer, omdat ze gepensioneerd zijn of omdat de partner kostwinnaar is. Ze doen het werk vanuit het hart. Het feit dat ze een vergoeding krijgen stimuleert hun commitment aan en verantwoordelijkheid voor de cliënt. Interessant is dat ze van alle rangen en standen zijn en qua werkervaring uit uiteenlopende hoeken komen: onderwijs, zorg, hospitality, kantoor, kinderopvang enz. Dat maakt de kans op een match met een zorgvrager des te bijzonder en kansrijk. Op dit moment zijn er ca. 60 mensen als ZorgMies in Midden-Limburg inzetbaar.

in principe zeer informele zorg natuurlijk wat het erg aantrekkelijk kan maken, want het klinkt meer als een maatje dan als zorgverlener of ondersteuner. De oogvereniging Limburg//www.oogvereniging.nl/ledengroep/limburg/ zorgt weer voor het eerste kopje koffie of thee. De rest mag U zelf afrekenen met buurthuis Fatima , hebt U nog vragen dan kunt U mij mailen op araemaekers 507@ KPNmail.nl. ondertussen blijf gezond en breng een goed humeur mee dat is voor iedereen prettig. Iedereen kent inmiddels de procedure rond Corona Houdt daar dus rekening mee. Als mensen toch een mondkapje willen dragen omdat ze zich daar veiliger bij voelen is dit uiteraard prima. Graag tot ziens Anki Raemaekers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: