Onze Boa´s zijn speciaal welkom in Oogcafe Weert.

Onze Boa´s zijn speciaal welkom in Oogcafe Weert.

Onze bezoekers wilden graag dat ik de boa´s van Fatima uit zou nodigen voor ons Oogcafe Weert op donderdag 11 november a.s.

Want men had toch wel wat vragen rondom handhaving i.v.m. Corona. Niet zo vreemd natuurlijk want veel mensen lopen met allerhande vragen rond omtrent handhaving en uitleg van wetgeving en bevoegdheden. Inmiddels is zeker duidelijk dat het voor veel mensen een brei is geworden. Wat overigens meer aan de wetgever ligt dan aan de handhavers vrees ik.

Nu hebben ze ons al eens een kort bezoekje gebracht om zich voor stellen maar toen ging alle aandacht uit naar de brandweer die een bijzonder interessante presentatie had. Dus dat voorstellen werd wel erg summier.

De belofte dat ze graag terug zouden komen op een rustiger moment houden ze dus gestand tot mijn grote vreugde.

de Boa´s Maureen Franssen en Willie Konings-Briels komen donderdag om 14.00 uur direct bij de opening van ons Oogcafe want ze moeten om 15.00 uur weer aan het werk.

Iedereen die vragen heeft op het gebied van handhaving en taken van een Boa kan ons bezoeken en antwoorden krijgen. Een fijne kans dus om wat wijzer te worden. We gaan ook wat dieper in op de specifieke obstakels waar visueel beperkte mensen in deze periode mee te maken hebben. dat speelt zeker in de openbare ruimte waar men snel geneigd is om bijvoorbeeld de stoep vol te zetten met allerhande fietsen en andere zaken zonder na te denken over mogelijke overlast voor mensen die slecht ter been zijn of het allemaal niet zo goed zien. vaak zijn er markeringen speciaal voor blinden en slechtzienden om hen veilig over de stoep te loodsen die zo totaal onzichtbaar worden namelijk. Met alle hinderlijke gevolgen uiteraard. Ook lijkt het of verkeersdeelnemers steeds minder geduld hebben voor mensen die wat langzaam zijn. We willen hiervoor graag wat meer begrip vragen.

Om ons Oogcafe te bezoeken zijn er momenteel wel wat regels waar buurthuizen zich aan moeten houden. Je moet een bewijs van vaccinatie en legitimatie kunnen overleggen of een test dat je corona vrij bent. Je bent hartelijk welkom vanaf 14.00 uur aan de Nieuwstraat 11 te Weert en je hoeft natuurlijk niet tot 17.00 uur te blijven, mag wel als je naar je zin hebt natuurlijk. Heb je nu dringende vragen die niet kunnen wachten dan kun je onze voorzitter van John Snijkers Oogvereniging Limburg bellen voor advies op 0620248377. Hij weet enorm veel en kan je anders zeker verwijzen naar een plek waar de informatie op te halen is. Mail je liever dan kun je mij mailen op araemaekers 507 @ KPNmail.nl. De koffie staat als altijd klaar. Graag tot ziens.

Daarnaast is het ook interessant voor mantelzorgers en familie die wat meer over de leefwereld van visueel beperkte mensen willen weten. We hebben ervaringsdeskundigen te over namelijk die bovendien graag een praatje aanknopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d