We doen allemaal graag mee in ons Oogcafe Weert.

We doen allemaal graag mee in ons Oogcafe Weert.

Iedereen moet mee kunnen doen in onze maatschappij. En sinds Corona is daar ook veel aandacht voor. Ook de visueel beperkte mens wordt nu beter gezien. Iets waar we erg blij mee zijn natuurlijk.

In juni hadden we al bezoek van een aantal leerlingen van het College Weert. Met een verrassend pakket aan spellen speciaal gemaakt voor de visueel beperkte mens. Ze wilden graag testen of de door hen gemaakte uitvoeringen ook in de praktijk geschikt zijn voor slechtzienden dan wel blinde medemensen. Op zich al opmerkelijk dat zulke jonge leerlingen al aan de slag gaan toegankelijkheid. Dat ze zich daadwerkelijk ook echt willen verplaatsen in de beperkingen die een visuele handicap met zich meebrengt blijkt wel uit hun bezoek aan ons OogCafe Weert.

Wij doen daar graag aan mee. Het is gezellig en we steken er allemaal wat van op. Op dit moment zijn er meer organisaties bezig met toegankelijkheid voor iedereen aan onze maatschappij.

In ons volgende Oogcafe Weert op donderdag 8 juli a.s. in Buurthuis Fatima komt Vincent van den Berg van molennetwerk Kempen-Broek. Om 15.00 uur komt hij de primeur van de Annamolen toelichten. Ook om voor te leggen hoe de Annamolen op Keent toegankelijk gemaakt wordt de visueel beperkte mens. Misschien kunnen we nog wat bijdragen aan de invulling. Wie weet! Met openmonumentendag namelijk is het thema Mijn Monument is jouw Monument. Onze Voorzitter John Snijkers van Oogvereniging Limburg heeft de braille teksten verzorgd. Die in de Annamolen ter verduidelijking ter beschikking staan voor hen die braille beheersen. Het is namelijk best moeilijk om braille te leren. Op latere leeftijd is het bijna niet onder de knie te krijgen omdat de tastzin niet gevoelig genoeg is.

Ik heb een oproep op Facebook zien langskomen van het molennetwerk of er iemand geluidopnames zou willen maken van typische molengeluiden als, het ratelen van de ketting op de kruilier, de wind die door de wieken blaast, het zoeven van de wieken en het klapperen van de zeilen, het storten van een zak met graan in het kaar, het zingen van de stenen, de schuddebak. Want audio is uiteraard een mooie compensatie als je niet zo goed kunt zien.

Jullie zijn vanaf 14.00 uur weer welkom in Buurthuis Fatima. Gewoon omdat je een gezellige middag wil, of om iets op te steken over leven met een visuele beperking. Voor mantelzorgers die hun netwerk willen uitbreiden. Familie en vrienden die meewillen of gewoon omdat je iets meer over molens wil weten. De koffie staat klaar en het eerste kopje krijg je van ons.

Ondertussen kun je ook bellen met onze voorzitter John Snijkers Van Oogvereniging Limburg en persoonlijk een toelichting krijgen op brandende vragen op mobiel nummer 0620248377 

Van harte welkom dus , en je kunt mij ook mailen mocht je dat prettiger vinden,  araemaekers507@KPNmail.nl ondertussen graag tot ziens en houdt je goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d