Een kleine geschiedenis van burgerparticipatie in de wijk Fatima.

Een kleine geschiedenis van burgerparticipatie in de wijk Fatima.

De roep om zelfredzaamheid en eigen initiatief is de mantra die dagdagelijks over ons uitgestort wordt.  Dat klinkt natuurlijk erg mooi en is bovendien erg handig want dan hoef je naar niemand om te kijken!

Alleen blijkt het lot niet zo gewillig mee te werken en blijft een grote groep mensen afhankelijk van steun en aandacht voor hun zorgen. Met een visuele beperking is dat vaak ook nog letterlijk op te vatten. Want waar blijf je zonder richtinggevende hand!

In ons Oogcafé Weert van donderdag 13 februari dus eens onze locatie Buurthuis Fatima en de wijkraad Fatima in de spotlights.

Deze keer zullen twee leden van de Wijkraad Fatima, Lei Haex en Hans Marechal, hun ervaringen vertellen over burgerparticipatie. Hoe en om welke reden is in 1988 gestart met een Wijkraad? Waarom is er gekozen voor een stichting en niet voor een vereniging? Wie is er lid van de wijkraad? Met welke kansen en valkuilen heeft de wijkraad in de afgelopen 32 jaar te maken gehad? Waren er successen, maar ook teleurstellingen?

Lei en Hans zullen op een boeiende manier hun ervaringen vertellen en ook de bezoekers laten ervaren hoe het voelt om je in te zetten voor je leefomgeving.

Je bent weer van harte welkom in ons Oogcafé bij Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. Onze digitale held en technisch ondersteuner Ralph Renierkens is weer helemaal klaar voor praktische tips en tricks.

De koffie en thee staan klaar en John Snijkers van Oogvereniging Limburg beantwoord nog steeds alle vragen op mobiel nummer 0620248377.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.