Je ziet slecht en de zaak staat in brand, wat te doen!

Je ziet slecht en de zaak staat in brand, wat te doen!

We staan er zelden bij stil maar de actuele bosbranden in Californië geven toch te denken. De meeste branden ontstaan door onoplettendheid of onvoorzichtigheid. Alleen de veroorzaker hoef je natuurlijk niet zelf te zijn.

Omdat het belangrijk is dat je met je eigen veiligheid bezig bent en weet wat je moet doen als je moet vluchten. Hebben we de brandweer Limburg-Noord uitgenodigd in ons Oogcafé van donderdag 14 november in Buurthuis Fatima.

Voorlichting door de ambassadeurs van de brandweer Limburg-Noord

Tussen 14.00 en 17.00 uur komt er een team van de brandweer Limburg-Noord. Deze voorlichters nemen je interactief aan de hand mee door je eigen huis. Van garage tot zolder wordt een huis doorgelicht en krijg je tips om het brandveilig te maken.

Toch kan het ook in een openbaar gebouw gebeuren. Dan is het wel handig om te weten wat te doen als je moet vluchten in een onbekende omgeving. Er is dan veel rookontwikkeling en je ziet alleen daarom al weinig tot niets.

Virtuele verkenning van de ruimte met rookontwikkeling.

Een Oogcafé Weert voor iedereen deze keer dus en middels interactie en virtuele ervaringen. Zodat je lijfelijk mee kunt maken hoe het is om slecht te zien en te moeten vluchten. We nodigen met klem ook mantelzorgers, familie en vrienden uit want er zijn ook trainingen te volgen bij de brandweer die wat uitgebreider zijn.

Hartelijk welkom in ons Oogcafé bij Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar en heb je vragen kun je terecht op //www.oogvereniging.nl/agenda/ of bel John Snijkers voorzitter van Oogvereniging Limburg op mobiel nummer 0620248377.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d