Ervaringsdeskundigen WMO kunnen ook mensen met een visuele beperking de helpende hand bieden.

Ervaringsdeskundigen WMO kunnen ook mensen met een visuele beperking de helpende hand bieden.

Met een visuele beperking kom je al snel allerlei obstakels tegen en niet alleen in de fysieke ruimte. Onze tegenwoordige instanties maken het de mens ook behoorlijk moeilijk met allerlei regelingen en voorwaarden.

Gelukkig zijn er mensen die de weg door ervaring kennen en hun opgedane expertise graag willen delen. In ons Oogcafé Weert op 10 oktober komt Sonja van Meegen vertellen wat ze kan betekenen voor mensen met een beperking.

Sonja van Meegen met haar hond Joep. Ervaringsdeskundige WMO

Sonja heeft een spierziekte en is sinds 7 jaar rolstoelafhankelijk. Ze is echter haar hele leven al beperkt in doen en laten en altijd al afhankelijk is geweest van hulpmiddelen en aanpassingen. Daardoor is de weg door het ambtelijk systeem van de gemeente en andere instanties haar ook niet vreemd. Zeker omdat het vaak erg moeizaam verloopt en er slecht geluisterd wordt.

Dat kan dus beter en daarom start Sonja niet alleen een inloopspreekuur maar wil ze ook mensen persoonlijk op weg helpen.

Heb je vragen over de WMO dan ben je dus van harte welkom in ons Oogcafé bij Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar en iedereen mag aanschuiven. Je kunt dan alvast kennis maken met Sonja want ze start ook een eigen inloopspreekuur. Waar je met regelmaat terecht kunt met je vragen.

Inloopspreekuur Sonja van Meegen ervaringsdeskundige WMO

In ons Oogcafé Weert behandelen we steeds relevante onderwerpen die vaak ook voor anderen met welke beperkingen dan ook van belang zijn. Daarnaast willen we een veilige en gezellige plek bieden om ervaringen uit te wisselen. Want je kunt erg veel leren van de ervaringen van anderen.

Je kunt je abonneren op mijn website via de volgknop dan ben je altijd op de hoogte. Met vriendelijke groet, Anki Raemaekers

Voor meer info kun je terecht op //www.oogvereniging.nl/agenda/ of bel John Snijkers voorzitter van Oogvereniging Limburg op mobiel nummer 0620248377.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.