Kun je met een visuele beperking toch makkelijk toegang krijgen tot de omringende natuur!

Kun je met een visuele beperking toch makkelijk toegang krijgen tot de omringende natuur!

De klimaatveranderingen regenen ons om de oren en iedereen kan inmiddels wel waarnemen dat er echt iets aan de hand is. Kijk je niet uit over een geel grasveld dan zie je wel dat de bladeren aan de bomen ook vaak zo groen niet meer zijn.

Sterfte fijnspar door letterzetter en droogte.

De natuur en het klimaat zijn het gesprek van de dag. Ging het vroeger over genieten en relaxen in de natuur, gaat het nu over biodiversiteit en ecologie.

Nu was het voor de beperkte mens nooit vanzelfsprekend om eens lekker in het bos uit te waaien.

In ons Oogcafé Weert op donderdag 12 september vanaf 14.00 uur in het Buurthuis Fatima gaan we dus eens naar de omringende Weerter natuur kijken. Hoe makkelijk is die eigenlijk te bezoeken!

Wim Vlekken, lezing klimaat, natuur en toegankelijkheid in Oogcafe Weert van oogverening Limburg. Natuurgids voor IVN, Stichting Groen Weert, bomeninspecteur Bomenstichting Nederland.

Wim Vlekken wilde als kind graag boswachter worden, maar het werd Public Relations en Marketingcommunicatie. In 1998 werd hij natuurgids bij IVN Weert. In 2014 werd hij lid van de Bomenstichting en is in de regio Weert actief als bomeninspecteur. Rond diezelfde tijd werd Wim bestuurslid van Stichting Groen Weert. Voor Groen Weert schreef hij in 2014 het boekje Duurzaam Groen en Welzijn (uitgeverij Bullseye Publishing, Weert) en voor Uitgeverij Bookboon schreef hij het boek De Groene Motor. Daarnaast is hij initiatiefnemer en redacteur van de BLOG Groen en Welzijn.

Wim’s interesse ligt vooral bij de ecosysteemdiensten van planten in het algemeen en bomen in het bijzonder: welk nut hebben zij voor welzijn, gezondheid, klimaat en economie?

Iedereen is weer van harte welkom in ons Oogcafé bij Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar, dus familie, vrienden, mantelzorgers en andere geïnteresseerden kom vooral even aan.

Voor meer info kun je terecht op de site van Oogvereniging of bel John Snijkers voorzitter van Oogvereniging Limburg op mobiel nummer 0620248377.

Als noot wil ik graag toevoegen dat er verschillende instanties in Nederland zich bezighouden met natuur en toegankelijkheid. Zo onderzoekt het Kenniscentrum Groen & Handicap een natuur zonder drempels. Op hun site vindt je allerlei informatie omtrent toegankelijke natuur.

Voor wandelroutes die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers kun je ook terecht op handicap.nl

En Staatsbosbeheer doet ook het een en ander aan toegankelijkheid voor onze regio is Natuurgebied de Pelen te bezoeken door rolstoelgebruikers.

Rest me jullie te bedanken voor de aandacht en graag tot ziens in ons oogcafe Weert.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.