We houden het vakantiegevoel nog even vast met verhalen en muziek in Oogcafé Weert.

We houden het vakantiegevoel nog even vast met verhalen en muziek in Oogcafé Weert.

De vakantieperiode loopt stilletjes aan tegen het einde en de meesten zijn weer terug op het honk. Het gewone dagelijkse leven neemt ons weer in bezit, maar de herinneringen zijn nog levend.

Op donderdag 22 augustus gaan we dus stoere vakantieverhalen ophalen in ons Oogcafé. Nu heb je uiteraard beroepsvertellers die alles een beetje kleurrijker maken en Piet Poell is daar zeker meer dan bedreven in.

Piet Poell schrijver en columnist

Piet heeft dan ook al een aardig aantal boeken op zijn naam staan en kan de pen nauwelijks laten liggen. Op Facebook schrijft hij een wekelijkse Column met niet mis te verstane opinie. Waarvan er een aantal gebundeld zijn in ‘à la lanterne’, zijn vooralsnog laatste boek.

Piet mag ook graag reizen door Spaanstalige landen. Zijn Colombiaanse vrouw zal zeker een drijvende factor zijn en familiebezoek brengt je dan al snel op beruchte wegen in een voor Nederlandse begrippen duistere staat. Colombia is van een overweldigende schoonheid wat betreft natuur, alleen ook zeer omstreden vanwege de drugsmaffia en de FARC een communistische revolutionaire beweging.

Piet en zijn vrouw in Colombia

Soms heb je van die muziekinstrumenten waar je nog nooit van gehoord hebt. Ze komen van verre oorden en worden ontdekt door onverwachte spelers. Mariëlle is een vaste bezoeker van ons Oogcafé en bespeelt de theremin vol overgave. Dit van oorsprong Russisch instrument is elektronisch en het geluid houdt het midden tussen een warme vrouwelijke operastem en een cello of viola.

Marielle bespeelt theremin

We genieten dus nog wat zomers na in Spaanse passie en Russische melancholie. Jullie zijn weer van harte welkom in ons Oogcafé bij Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar en ook familie, vrienden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Voor meer info kun je terecht op //www.oogvereniging.nl/agenda/ of bel John Snijkers voorzitter van Oogvereniging Limburg op mobiel nummer 0620248377.

Met vriendelijke groet, Anki Raemaekers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.