Is het mogelijk om een zomers gezelschapsspel als jeu de boules te spelen met een visuele beperking!

Is het mogelijk om een zomers gezelschapsspel als jeu de boules te spelen met een visuele beperking!

Op dit moment moeten we het antwoord nog schuldig blijven maar na ons Oogcafé van 11 juli weten we er alles over te vertellen.

Bij buurthuis Fatima ligt een voortreffelijke jeu de boules baan waar enkele buurtgenoten elke avond elkaar treffen om een spelletje te spelen. Iedereen die interesse heeft in dit gezelschapsspel naar Frans gebruik kan zich aansluiten. Mits het weer aantrekkelijk genoeg is uiteraard.

Nu is deze vriendengroep best bereidt tot een experiment en gaan we met zijn allen onder hun begeleiding dan ook een balletje werpen.

Toegankelijkheid is dus over het algemeen niet het probleem als mensen maar mee willen denken en doen.

Peter van Akkerveken is al zijn hele leven aan een rolstoel gebonden en is dus echt een ervaringsdeskundige te noemen op het gebied van toegankelijkheid. Hij wordt dan ook vaak gevraagd door allerlei instanties om mee te denken bij het inrichten van gebouwen of de openbare ruimte.  Om alle hindernissen in het dagelijkse leven in kaart te brengen moet je wel een speciaal oog voor de beperkingen hebben. Peter zet zich graag in voor de gemeenschap en komt ons een beetje bijpraten over de situatie in Weert.

Van harte welkom weer in ons Oogcafé in het Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar en ook familie, vrienden en andere geïnteresseerden worden met open armen ontvangen.

Voor meer info kun je terecht op //www.oogvereniging.nl/agenda/ of bel John Snijkers voorzitter van Oogvereniging Limburg op mobiel nummer 0620248377.